Grannsamverkan

Polisen Thommy Brännström har gjort sitt fjärde utskick för 2023

Inga brott i vårt närområde Brevik har rapporterats så här sammanfattas det mest viktiga.

Bra jobbat på ön och särskilt tänker jag på grannsamverkan och grannstödsbilen. Inbrott i bostad har sjunkit rejält under den här månaden!!
– Inbrott i lägenhet har skett på Kyrkvägen.
– Inbrott i källare har skett på Holavedsvägen. 

14 stycken inbrott i eller stöld från fordon är anmälda. Det som stulits är radio och annan elektronik inne från bilen. Vid tre tillfällen stals det katalysatorer från en Toyota samt två Golf. Resterande bilar som är drabbade är övervägande BMW.

Ett växelhus är stulet från en Honda utombordsmotor. En motor med tillhörande reglage, Suzuki 300hp är stulen från Käppala båthamn.

Bedrägeribrott fortsätter tyvärr, men i sjunkande antal vilket är mycket glädjande. Under april är det 4 stycken bedrägerier där personen som är utsatt är över 65 år. Vill uppmana er att fortsätta vara vaksamma och följa de budskap vi förmedlat för att förhoppningsvis nå fram till att dessa brott blir ännu färre och till och med kanske upphör på Lidingö.

Skydda dig mot bedrägerier

Under den här månaden har 2 stycken misstänkta rattfylleribrott rapporterats samt 11 stycken olovliga körningar.
Vill återigen påminna om avstängningen på Lejonvägen som nu har bytt körbana, fortfarande förbjudet att passera förbi skyltarna och polisen är där med jämna intervall för att kontrollera att avstängningen respekteras.
Polisen har under påsklovet kontrollerat en stor mängd A-traktorer. Tyvärr ser vi fortfarande en mängd felaktigheter och brister kopplat till dessa fordon. Vill uppmana er som har ungdomar med denna typ av fordon att noga kontrollera att de uppfyller de krav som finns.

Det här inlägget postades i Aktuell information. Bokmärk permalänken.