Tvättstugan

På bottenvåningen till varje hus finns en tvättstuga.
Det är viktigt att alla som använder maskinerna vet hur de fungerar. Tvättmaskinerna, torktumlarna och torkskåpen ska endast användas för textilier. BH med bygel får endast tvättas i maskinerna om tvättpåse används. Innan tvätten hängs in i torkskåpet ska den vara centrifugerad. Torkskåpet får ej köras med öppna dörrar.  För grovt smutsad tvätt eller annat som inte är textilier (mattor, skor, väskor eller neopren) ska maskinen för grovtvätt användas, se nedan. Kläder som smutsats av t.ex. avföring eller kräkningar bör tvättas i minst 80 °C. Om kläderna inte tål denna temperatur bör de sköljas och blötläggas med desinfektionsmedel för hushållsbruk, eller så kan desinfektionsmedlet tillsättas under tvätten. Vår grovtvättmaskin har fekalie-tvättprogram (>70°).
Risken för skador och irriterande stopp och onödiga reparationskostnader minskar då. Är du osäker på något som rör tvättstugan, hör av dig till vår fastighetsskötare.

Bokning
Tvättstugan bokas genom att låsa fast bokningscylindern på önskat tvättpass.
Tvättpassen är 8-11, 11-14, 14-17 och 17-20

Tvättider
Tvättpass får endast bokas ett i taget.
OBS! Om bokad tvättid ej tagits i bruk efter en timme, får annan medlem än den som bokat tiden utnyttja dennes tvättid. Var därför noga med att ta bort bokningen om Ni får förhinder.
Tvättiden är 3 timmar efter det ska tvättstugan vara städad, tömd och tvättcylindern borttagen.

Grovtvätt
Grovtvättmaskin finns i tvättstugan på Södra Kungsvägen 228.
Från 1 oktober 2021 bokar man hela tvättstugan med sin bokningscylinder som man placerar i bokningstavlan på Södra Kungsvägen 228.

Städning
Efter varje tvättpass skall tvättstugan städas.
– Tvätt- och sköljmedelfacken ska rengöras.
– Luddfiltren i torktumlaren rengöras (3st).
– Luddfiltren i torkskåpet rengöras med dammvippan.
– Bänkar & maskiner torkas av.
– Mangelduken ska lämnas utrullad för tork.
– Golven sopas.