Nu är portlåsen bytta

Från och med idag onsdagen den 20 februari är det er bricka som gäller för att passera våra entrédörrar.
Har ni frågor kring detta så kontakta Mats i styrelsen.

Det här inlägget postades i Historia. Bokmärk permalänken.

7 svar på Nu är portlåsen bytta

 1. MonaLisa och Rolf Bergelin skriver:

  Hej,
  Nu ser vi att nycklarna inte kommer att kunna användas för att öppna våra ytterdörrar.
  Vi har då en fråga. Hur fungerar det vid strömavbrott? Vi har förstått att det finns ett reservbatteri som kan hålla uppe funktionen i några timmar.
  Vi är många som bor här som inte känner sig trygga med detta. Med tanke på att alla har fått broschyren ”Om krisen kommer”. Dagligen 2019 matas vi med information om strömavbrott av SVT-serien och tidningar som handlar om människor som blir utsatta för detta. Vi måste ha en utförlig information om hur detta fungerar vid strömavbrott. Tacksam för svar snarast.

 2. MonaLisa och Rolf Bergelin skriver:

  Hej igen,
  Brevik den 22 feb-2019.
  Jag gjorde ett inlägg för en stund sedan om inpasseringssystemet och nu ser jag till min förvåning att man inte kan se det på BRF Äpplets blogg. En blogg är väl öppen för synpunkter och kommentarer för alla som bor här? Var kan jag se kommentarer så att vi alla som bor här kan ta del av detta. Inte bara som att svar på min E-postadress.

 3. Chatte skriver:

  Detta är sista steget i vårt förbättrade skalskydd för att slippa oseriösa säljare och ovälkomna människor som inriktar sig på de äldre i husen.
  Batteribackupen räcker ca. 3 timmar om man kommer utifrån och vill passera entréerna och i normala fall varar inte ett strömavbrott så länge, men skulle det inträffa så har styrelsen och fastighetsskötaren tillgång till nycklar och möjligheten att ställa upp låsen i en nödsituation. Vi bedömer att på 3 timmar finns någon av dessa personer hemma och kan lösa problemet.

 4. Chatte skriver:

  Angående inlägg / kommentarer så läggs inget upp automatiskt utan godkännande och jag ber om ursäkt att godkännandet tog några dagar.

 5. MonaLisa och Rolf Bergelin skriver:

  I dessa tider vet man inte hur länge ett strömavbrott kan vara. Menar du att efter 3 timmar så kan styrelsen eller vaktmästaren ställa upp dörrarna i ett nersläckt hus med omgivning. Det vore väl den optimala otryggheten för oss som bor här. Vi har talat med många som bor här och vi kräver nycklar till entrén. Är vi som bor här mindre betrodda att ha nycklar till entrén till husen där vi bor? Det är ju självklart att vi som bor här måste kunna ta sig in i sitt eget hus vid strömavbrott utan att behöva sitta och vänta på hjälp.

  Med vänlig hälsning
  MonaLisa och Rolf Bergelin

 6. Chatte skriver:

  Jag beklagar och ber om ursäkt för detta sena svar. Det är också tråkigt att ni känner en otrygghet och oro för vårt nya säkerhetstänk angående passage av våra entréer. Anledningen att vi gjort detta är att vi vill följa de rekommendationer från polis och säkerhetsföretag som har övergripande statistik på vad som händer i fastigheter som våra. Låsen var inte bytta på 25 år och det cirkulerar ett enormt antal nyckelkopior som vi inte hade någon kontroll över. Med införandet av brickor och huvudnycklar för våra entrén har vi nu en mycket bättre kontroll.
  Angående strömavbrott har vi en plan hur vi hanterar det och ingen ska behöva sitta och vänta på att kunna passera portarna vid ett längre strömavbrott. Några huvudnycklar kommer inte att delas ut till våra medlemmar, men vi kommer att prata med samtliga medlemmar för att säkerställa hur utbredd oron är.

  Hälsningar
  Mats

 7. Nina Westin skriver:

  södra kungsvägen 228

  Vid 2 tillfällen under en 3-veckors period har vår port mot södra kungsvägen varit uppställd klockan 23:30 och 23:00. Med tanke på polisens varning för pågående inbrottsvåg i våra kvarter ber jag alla se till att portarna INTE ställs upp. Observera även att tvätttiderna i tvättstugan slutar kl. 20:00.

  Mvh Nina W

  Mvh Nina W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *