Grannsamverkan

Höstens tredje utskick från polisen Thommy Brännström, läs hela hans brev här.

Sammanfattningsvis det som rör vårt närområde. Statistiken visar ett något högre utfall av stölder från fordon och tyvärr även från bostäder.

Inbrott i bostäder
En villa på Korsfararvägen
Två lgh på Hövdingevägen
En villa på Tellusvägen
En villa på Törnrosvägen
En villa på Tulevägen
En villa på Bodalsvägen
En villa på Snickarvägen
Utöver det en del försök till inrott i bostad samt även en del inbrott i källare och vind

Polisen har i vanlig ordning gjort brottsplatsundersökningar i syfte att säkerställa tillvägagångssätt samt säkra spår i alla dess former

Stöld från fordon
14 stycken brott under perioden. Vid 8 av dessa stals katalysatorer från 5 Lexus respektive 3 Toyota Prius. Vid 5 tillfällen stals samtliga däck på fordnen.
Lexus/Toyota klart överrepresenterade i statistiken

Rån
Som ni säkert sett har det inträffat 2 rån mot yngre personer häromnatten. Polisen utreder såklart dessa händelser och det finns bra uppgifter som förhoppningsvis leder utredningarna framåt.

Grannsamverkan
Vill uppmana er som är i ett område med grannsamverkan att öka er vaksamhet och misstänksamhet med tanke på det ökade antalet inbrott eller försök till inbrott i bostäder. Sprid även budskapet till de grannar eller bekanta som ännu inte anslutet sig till grannsamverkansverksamheten att göra så.

Glöm inte bort appen för grannsamverka
Gå in på www.samverkanmotbrott.se/app/ och ladda hem den, starta ett konto och sök upp gruppen ”Brevik samfällighetsförening” så kan du som medlem sedan både få och ge information. Hittar ni inte eller ni inte får igång tjänsten, skriv ett meddelande i kontaktformuläret så kontaktar jag er för hjälp.

Det här inlägget postades i Historia. Bokmärk permalänken.