Grannsamverkan

Polisen Thommy Brännström har gjort ett utskick för att informera om sommarens händelser under juni – augusti, här kommer en sammanfattning över Lidingö. Jämför man med förra årets siffror så har den här sommaren varit något mindre utsatt för brott än förra året.

Inbrott i bostäder
Ett lägenhetsinbrott och tre försök
12 villainbrott och ett försök
Flest inbrott skedde i juli och övervägande delen har skett på dagtid

Stöld från fordon/cyklar
23 inbrott i eller stöld från fordon är anmälda. Ratt, delar från instrumentpanel, däck och lycktor är det som stjäls.
Mycket cyklar vid skolor stjäls, satsa på rejäla lås.

Båt
29 stölder från båtar. Det är oftast växelhus eller navigationsutrustning.

Bedrägerier
Bedrägerierna fortsätter tyvärr även på Lidingö. Uppmanar till fortsatt försiktighet och att följa uppmaningarna som vi tidigare har kommunicerat. Följer man dessa råd så är risken mycket liten att man drabbas av bedrägerier. De kriminella människorna som kontaktar er och era anhöriga är mycket skickliga och duktiga på sitt arbete med att lura er. De kan uppge att de ringer från Elgiganten eller någon annan dylik firma, någon av alla våra banker eller kreditinstitut eller från någon av de Myndigheter som finns i Sverige. Samma om ni får ett mess eller mail ni tycker känns konstigt. Var extremt vaksamma.

Grannsamverkan
Den enskilt största faktorn för att förhindra brott är att du och dina granar jobbar enligt modellen för ”Grannsamverkan”. Se separat rubrik här på hemsidan.

Trafik
Under sommaren har polisen genomfört ett antal trafikkontroller samt även en nationell trafikvecka. Polisen vill uppmana er att respektera de hastighetsbegränsningar som gäller på Lidingö. De ser att det ofta körs för fort t ex utanför skolor. Jag ser ingen minskning av de parkeringsskador som sker vilket är tråkigt men det som är ännu tråkigare är att i stort sett ingen ger sig till känna om man råkar köra emot en bil på parkeringsplatsen eller slå upp sin dörr i bilen bredvid. En enkel liten lapp på den skadade bilen med dina kontaktuppgifter så hjälper man varandra.

Det här inlägget postades i Aktuell information. Bokmärk permalänken.