Källsortering

Vårt grovsoprum upphör att existera pga för höga kostnader i förhållande till användning.
Sopor som ej kan källsorteras i våra miljörum eller återvinningen vid Brevik station, byggavfall, elavfall, kemikalier, riskavfall, större möbler etc. ska lämnas vid 
Stockbys returpark, Stockbyvägen 3.

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Nytt info-blad nr.4 november

Då var det åter dags för ett informationsblad  från styrelsen.
Alla har fått i brevlådan men till er som läser allt i telefonen
så finns det även här, digitalt. 

Infoblad nr. 4

Innehållet denna gång är:
– Vår ekonomi
– Fasaduppfräschningen uppskjuten

– Tänk på brandsäkerheten
– Styrelsens arbete
– Teknik i våra hus

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Grannsamverkan

Polisen Thommy Brännström har informerat om läget här på Lidingö, läs hans brev här.

Om grannsamverkan skriver han ”Denna modell är den erkänt viktigaste faktorn för att minska inbrott i bostad samt öka tryggheten i ett område. Jag förstår också, vilket är en vanlig effekt , att intresset för att vidmakthålla arbetet sjunker när det sker så få inbrott i bostäder som det har gjort de senaste åren. Vill dock verkligen påminna om att en faktor som gjort att inbrotten minskat är just förekomsten av aktiva ”brottsförebyggande” människor i grannsamverkansområden.”

Vill ta tillfället i akt att påminna om de 4 minimikrav som behöver vara uppfyllda och kontinuerligt vidmakthållas för att få ett fungerande grannsamverkansarbete

 1. Var allmänt vaksam och kontakta polisen 11414 om något är misstänkt och på 112 vid pågående brott.
 2. Meddela dina grannar om du är bortrest.
 3. Förvara värdesaker på ett betryggande sätt – det finns inga “bra ställen” som tjuven inte hittar.
 4. Var förtrogen med de brottsförebyggande tipsen.

Det finns jättebra och mycket information på hemsidan ”samverkanmotbrott.se

Ladda upp appen Grannsamverkan, den är ett verktyg för att förebygga brott.
Starta ett konto och leta upp gruppen ”Brevik samfällighetsförening” så kan du som medlem sedan både få och ge information.

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Vinterväghållning och sandupptagning

Avtal finns mellan Bjurvéns Mark och Trädgård AB och Breviks samfällighetsförening. Plogning och sandning kan ske dygnet runt och genomförs i likhet med Lidingö stads standard och kommer att ske i samband med Lidingö stads snöröjning respektive halkbekämpning.
Entreprenören ansvarar för utkallning och val av åtgärd.
Frågor och synpunkter på detta lämnas lämpligast via kontakltformuläret på samfällighetens hemsida brevikssamfallighet.com

Brf Äpplet 1-5 har skyffel och kvast vid våra entréer samt extra sand i miljörummet för akuta åtgärder.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Ordinarie föreningsstämma 2022

Ordinarie föreningsstämma torsdagen den 27 oktober, kl.18:30 kommer att hållas i föreningslokalen på Södra Kungsvägen 238, nedre ingången på plan -1.

Hoppas att många av er delägare kommer och gör er röst hörd.

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Däckbyte drop-in!

Vill du få hjälp med att byta från sommardäck – till vinterdäck då kan du passa på onsdag den 2 november från kl.13:00

Däckbussen kommer till parkeringen mellan Södra Kungsvägen 228 och Västra Allén 16. Byte av däck kostar 480 kr för vanlig personbil, 560 kr för Suv eller annan större personbil. Lasse vår fastighetsskötare hjälper till med logistiken från däckförrådet.

Du kan betala kontant eller Swish.

Vill du köpa nya vinterdäck så går det bra att göra det av Björn som har däckbussen – ring på 070-564 04 04 och beställ i förväg

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Polisen informerar

Vi har en ny Kommunpolis på Lidingö som heter Thommy Brännström som kommer att informera oss om vad som händer här på ön. Inom ramen för grannsamverkan så kommer vi att ta upp delar av det här under vår rubrik Aktuellt.
Ladda upp appen Grannsamverkan, den är ett verktyg för att förebygga brott.
Starta ett konto och leta upp gruppen ”Brevik samfällighetsförening” så kan du som medlem sedan både få och ge information.

Inträffade händelser och brott på Lidingö senaste månaden

 • Det inte skett några bostadsinbrott
 • Några enstaka inbrott i vind eller källare
 • En del klotter men det var sedan tidigare inträffade men anmäldes först nu under hösten
 • En del parkeringsskador med bucklor på dörrar eller skrapade kofångare
 • Några enstaka trafikolyckor men inga av allvarligare art
 • Det som jag dock konstaterar sticker ut en aning är en hel del stölder från båtar och då främst växelhus och propellrar.
 • Nu senast har en del cyklar försvunnit och där finns det enligt info bra iakttagelser från er i Grannsamverkansgrupperna vilket kan komma att vara bra för den utredande polisen
 • Något som också sticker ut, tyvärr,  är bedrägerier mot äldre människor. Vi har tidigare gjort informationsinsatser och jag har även uttalat mig i media. Vill att ni är väldigt vaksamma där och förmedlar att man inte ska lämna ut koder eller information om sina bankkonton eller föra över pengar till någon per telefon.

Kommande aktiviteter

Polisen kommer vara på plats vid Lidingö Centrum 20 oktober kl 10.00-15.00 för att informera om bedrägerier och hur man ska förebygga dessa. Se pdf här

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Så får du en bra innertemperatur

Nu när vi måste tänka på vår energiförbrukning och dess kostnader kommer här lite tips.

Hösten här med kallare nätter och varmare dagar. Det innebär att det kan ta en stund för värmesystemen att hitta rätt, men det finns saker du själv kan göra för att få en bra innertemperatur.
När kylan kommer drar värmesystemen i gång automatiskt. Ibland kan det ta en stund innan systemen har hittat rätt balans, särskilt om det är varmt på dagarna, med hög luftfuktighet, och kallt om nätterna. Men det finns några saker man själv kan tänka på för att få en bra innertemperatur hemma.

 • Ställ möbler en bit från elementen och se till att gardinerna varken hänger ner över elementen eller termostaten. Varmluften från elementen måste kunna spridas ut i rummet, annars kan elementen stänga av sig, och det blir kallt i rummet.
 • Tänk på att när ditt element känner av att det är rätt temperatur stängs det av. Efter ett tag svalnar det till samma temperatur som i rummet och det är därför du ibland kan känna att elementen är svala, fast det är kallt ute. Blir det svalare än 20–21 grader värms elementet upp igen. Det kan vara skönt att sätta på sig en extra tröja och något varmt på fötterna.
 • Vädra snabbt och effektivt när det är kallt ute, max fem minuter och glöm inte att då dra ner termostatvredet på elementet i det aktuella rummet.
 • Använd bara fläkten när du lagar mat. Om fläkten eller spiskåpan står på i onödan dras värmen ur och ersätts med kall luft.
 • Stäng inte och täpp inte för tilluftsventilerna i ditt boende. Värmesystemet samspelar med ventilationssystemet och fungerar inte som det ska om inte rätt mängd friskluft kommer in. Risken blir att det bildas undertryck, kall luft kommer in på andra ställen och det upplevs kallare.
 • Fäll ner persiennerna kalla nätter, på så sätt ökar du fönstrets motståndskraft mot värmeförluster.
 • Värmen styrs automatiskt av utetemperaturen. När utetemperaturen varierar mycket kan det ibland förekomma en viss fördröjning i värmesystemet. Elementet kan alltså vara kallt om temperaturen i lägenheten är över 20 grader.
 • För att mäta om rummet håller rätt temperatur är det viktigt att du mäter på rätt sätt. Du mäter temperaturen i mitten av rummet ca 1,5 meter upp från golvet. Är det 20 grader har du en normal inomhustemperatur.
Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Blogg blir Aktuellt

Vi byter rubriknamnet Blogg till Aktuellt,
så fortsätt här att hänga med om vad som händer i Brf Äpplet 1-5.

Notera också våra andra kanaler, kolla in:
Vår Facebookgrupp.
Tryva, våra brandvarnare i allmänna utrymmen.
Grannsamverakan, appen där vi kan förebygga brott.
Fastighetsägarnas boendeapp.

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Höststäddagen

Tack alla som hjälptes åt att hålla snyggt i vårt grönområde och trevligt att träffa så många i vårt tält för lite prat, korv och kaffe. Vi ska också tänka att det är viktigt att vi hjälps åt att med lite eget jobb för hålla våra kostnader nere som i sin förlängning innebär var vår medlemskostnad hamnar.

Fylld container
Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar