Området upprättades under början av 1990 och våra hus blev klara 1992.
I Brevik finns 3 st bostadsrättsföreningar, bestående av Brf Huvudgården,
Brf Breviks Gård, Brf Äpplet 1-5, 23 parhus och 1 hyreshus (Kilen fastighetsförvaltare).
I området finns också ett P-hus som sköts av Kilen fastighetsförvaltare.

Brf Äpplet 1-5 är en bostadsrättsförening som bildades 2001 och ligger på Södra Lidingö i området Brevik. Brevik ligger nära havet med viss utsikt mot Halvkaksundet och inloppet till Stockholm. Det ligger några kilometer från det nybyggda området Gåshaga. Vi har nära till Lidingöbanan och naturskön miljö. Vi ligger i närheten av Kottlasjön och Breviks bassängbad samt Långängens friluftsområde.
I området finns även:
– Mataffär
– Postombud
– Frisersalonger
– Kemtvätt / skomakeri
– Tobaks- och spelbutik
– Resturanger och konditori / bageri

Grovsoprummet för våra fem hus ligger vid Västra Allén 16 och Södra Kungsvägen 228’s p-platser. Öppettid för att slänga grovsopor är varje sista torsdag i månaden kl.18:30 – 19:00. Vi har också utrymme för pappersavfall som du lägger i förrummet till våra hushållssoprum i respektive hus. Nycklar till dessa utrymmen är din tvättsstugenyckel.

I varje hus finns en tvättstuga och en grovtvättstuga på Södra Kungsvägen 228.

Breviks Samfällighet
Vi tillhör alla Breviks Samfällighetsförening, som sköter vår mark sommar som vinter och vårt gemensamma kabel-TV-nät.
Brf Äpplet 1-5 har representanter i Brevik Samfällighetsförenings styrelse och vi betalar en årsavgift där allt ovanstående ingår.

Brevik samfällighet består av

• Brf Huvudgården
  • Brf Breviks Gård
  • Brf Äpplet 1-5
  • 23 parhus
  • 1 hyreshus (Kilen fastighetsförvaltare)

Trädgårdsunderhåll
För att sänka kostnaderna och samtidigt skapa lite gemenskap har vi två städdagar tillsammans under vår och höst.
På städdagarna med Brevik Samfällighet sköter vi om buskar, rabatter, träd, lekplatser och skräp i hela området.

Ny medlem ?
Välkommen till Brf Äpplet 1-5.
För att underlätta boendet i föreningen har vi tagit fram en lägenhetspärm med all nödvändig information. Informationen finner man även här på denna hemsida. Vi lämnar kontinuerligt ut information både via respektive brevlåda och via hemsidan. Vi har dessutom en informationstavla i respektive entré.